Wat ons raakt en boeit . . .

Wat ons raakt en boeit . . .

Wat ons raakt en boeit . . .

 

Dit is de eerste aanzet van wat een pagina moet worden met leuke en interessante informatie over wat ons raakt en boeit. De komende maanden wordt deze pagina verder uitgebouwd. 

 

Evelien Hogeweg

Recensie

Opstellingenwerk; eenheidsbewustzijn in de praktijk

Evelien Hogeweg

 

Vrijdagavond waren we bij de presentatie van het boek van onze lieve vriendin Evelien Hogeweg: Opstellingenwerk; eenheidsbewustzijn in de praktijk.
De avond paste helemaal bij het boek: eerst een ingetogen gedeelte met onder andere een opstelling, daarna met z’n allen lekker dansen.

 

Voor spirituelen en wereldhervormers

Het boek is een must voor iedereen die iets heeft met spiritualiteit en/of zich maatschappelijk betrokken voelt. Evelien weet helder te verwoorden dat opstellingenwerk zichtbaar, tastbaar en voelbaar kan maken waar eenheidsbewustzijn over gaat. Het geeft ervaring, inzicht en kennis over eenheidsbewustzijn. We kunnen leren ons persoonlijk in het dagelijks leven hierop af te stemmen en het kan een bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken. Daarbij gaat het niet om moraal of politiek, maar om te leven wie je werkelijk bent. Een vreugdevolle boodschap!

 

Een MUST

Het boek is prachtig vormgegeven en is heerlijk om te lezen. Je voelt in op elke pagina liefde, compassie en mildheid. Kortom een MUST!

 

Thema artikelen

 

Boeken

Onvoorwaardelijke acceptatie
Jeff Foster 

Jeff Foster is een jonge Amerikaan, die regelmatig in Nederland lezingen geeft. Hij heeft meerdere boeken gepubliceerd. In dit boek beschrijft hij inspirerend en overtuigend dat acceptatie altijd is. Je hoeft geen JA meer te zeggen tegen zoals het leven zich aan je voordoet, want het is er al. Je hoeft alleen maar te stoppen vechten tegen wat het leven je biedt. 

www.lifewithoutacentre.com

 

Hou me vast 
Sue Johnson 

Dit boek is voor ons een belangrijke inspiratiebron voor ons werken met relaties. De kracht van het boek is er in gelegen dat het de waarde van de emotionele banden tussen partners erkent. Werken aan de relatie is daarmee niet alleen een proces van goed communiceren, maar vooral van emotionele openheid en kwetsbaar durven zijn. Dat is precies het gebied waarin wij vanuit onze lichaamsgerichte benadering sterk zijn. 

 

Hoe heb ik je lief 
Piet Weisfelt 

Een prachtig vormgegeven boek over de liefde. Alle aspecten van leven in liefde worden uitvoerig behandeld. Het boek is gelardeerd met prachtige afbeeldingen, mooie gedichten en herkenbare voorbeelden. 

www.weisfelt.net

 

Jan van Delden 

Jan van Delden (1951) is een Nederlandse gerealiseerde advaita leraar, die op humoristische wijze zijn verhaal doet.Hij is ‘gewoon’ gebleven en zeer benaderbaar. Jan geeft regelmatig lezingen in Nederland. In Frankrijk heeft hij een plek om mensen te ontvangen. Jan heeft meerdere boeken geschreven. 

www.ods.nl/la-rousselie

 

Moeiteloos jezelf zijn 
Vera Helleman 

Vera Helleman is een jonge vrouw, die mensen begeleid op hun weg naar bewustzijn en een leven in vrijheid. Ze geeft regelmatig lezingen door heel het land. Ook kun je deelnemen aan een online cursus ‘Moeiteloos jeZelf zijn’. Wij hebben dat gedaan en vonden haar werkwijze erg inspirerend. De cursus neemt je mee op weg naar moeiteloos jezelf zijn en behandelt veel herkenbare onderwerpen. 
Heel recent heeft ze een prachtig vormgegeven boek uitgegeven: ‘Moeiteloos jezelf zijn’, met als ondertitel ‘Ben jij bereid JA te zeggen tegen dit moment?’

www.verahelleman.nl