Wandel en bezin met Piet

Piet heeft het al lopend naar zijn zin.

Wandel en bezin met Piet

De ziel gaat te voet

Regelmatig heb ik behoefte aan tijd voor mezelf. Tijd om me te bezinnen op waar ik nu sta in mijn leven en hoe ik met mijn leven verder wil. De antwoorden op deze levensvragen komen vanuit de stilte in mezelf.
Wandelen is een van de beste manieren om in contact te komen met de stilte en de vrede in jezelf. In de stilte van de natuur vind je de stilte in jezelf. Al lopend vallen alle zorgen en problemen van je af. Stap voor stap kom je dichter bij jezelf. Je loopt als het ware jezelf tegemoet. Of zoals een bekend gezegde luidt: de ziel gaat te voet!

 

Leven vanuit een glimlach 

Mijn persoonlijke ervaring.

Tijdens mijn wandelreis in 2008 dwars door Spanje, van Sevilla naar Santiago de Compostella, ben ik begonnen met het experiment ‘Leven vanuit een glimlach’. Ik merkte dat al het nadenken over de dingen die me bezig hielden me niet verder bracht. Het ‘zorgendenken’ is niet creatief en valt telkens in herhaling. Om daar uit te komen ben ik voor mezelf het experiment gestart ‘Leven vanuit een glimlach’. Ik nam me voor om gedurende twee weken te glimlachen. Alles wat op mijn pad kwam, trad ik met een glimlacht tegemoet. Als piekeren of chagrijn weer de kop op staken, smolten die weg door de glimlach op mijn gezicht.
In het begin moest ik er moeite voor doen. Ik dacht dat ik een glimlacht op mijn gezicht had, maar als ik dan naar het zelfportret keek, dat ik met mijn camera van mezelf had gemaakt, zag ik een treurige of chagrijnige blik. De eerste dagen moest ik dus bewust de glimlach op mijn gezicht toveren. Maar na een tijdje hoefde ik er geen moeite meer voor te doen en bleef de glimlach als vanzelf op mijn gezicht.
Ik merkte dat de glimlach me een positief en blij gevoel gaf. Mijn ogen gingen helderder staan, ik kreeg een ruim gevoel in mijn buik en ik voelde mijn hart open gaan. Ineens was ik volop aan het zingen.
Na twee weken ging ik het experiment evalueren. Meteen zagen het piekeren en zorgendenken hun kans schoon en bezorgden me allerlei negatieve gedachten en gevoelens. Verwarring en onzekerheid namen weer bezit van me. Daarmee was voor mij de conclusie duidelijk: het experiment was geslaagd! Leven vanuit een glimlach geeft me rust, vreugde en vrede. En wandelen is de ideale manier om er binding mee te houden en mezelf te voeden. 

 

Piet Ballemans

 

Wandel en bezin met Piet

  • Loop jezelf tegemoet!
    Een dag samen met een kleine groep naar buiten om je te bezinnen op de volgende stap in leven.
  • Persoonlijke coaching
    Ondersteuning voor als je bezig bent met vragen als: wat wil ik, wat kan in, hoe doe ik dat?