Seksueel misbruik

Seksueel misbruik.

Seksueel misbruik  

 

Wanneer je seksueel misbruikt bent, heb je heel wat op te lossen. De lange termijn effecten van seksueel misbruik liegen er niet om. Het is dus een goed idee om een hulpverlener te zoeken om je hierbij te helpen. 

De lichaamsgerichte benadering van Marjo Vliegen kan je hierbij helpen. 

 

Lichaamswerk is zeer geschikt voor mensen die seksueel misbruikt zijn 

Ik heb ervaren in het werken met cliënten die seksueel misbruik hebben meegemaakt, dat het erg belangrijk is om stap voor stap te leren voelen. Om gevoelens weer toe te laten. Via gevoelens en het toelaten van de bijbehorende emotie kun je situaties in je leven verwerken. Via de emotie kun je het leven verwerken. Na verwerking kan heling op gang komen.

Seksueel misbruikte mensen moeten leren en ervaren dat gevoelens niet goed of fout zijn. Gevoelens zijn. Deze mensen zijn vaak erg in verwarring over wat ze nu voelen. Naast de verwarring zit er een slot op voelen. Ze zijn vaak bang, heel bang om te gaan voelen. Gevoelens, gebeurtenissen die niet meer gevoeld mogen of kunnen worden zetten zich vast in het lichaam.

Lichaamsgericht werken vraagt dat cliënten veiligheid ervaren. Alleen in veiligheid durft de cliënt zich kwetsbaar op te stellen. Het werken met gevoelens en emoties vraagt een hoge mate aan veiligheid en vertrouwen. Ik heb ruime ervaring in het contact maken en veilig maken van de relatie met mijn cliënten.

Meer lezen over Lichaamswerk . . . 


Wil je aanmelden of meer informatie?

Vul dan dit formulier in »

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]