Scholing en supervisie

Door de bladeren het licht zien . . .

Scholing en supervisie

Voor professionals die met mensen werken 

 

Laat je energie weer stromen

Lichaamswerk is de sleutel tot je levensenergie. Emoties die je jarenlang blokkeert, sla je op in je spieren en organen. Ieder van ons heeft zijn eigen spierpantser ontwikkeld. Lichaamswerk leert je om dit pantser te accepteren en de positieve functie ervan te waarderen: het diende om je te beschermen en om te overleven. Vanuit deze acceptatie kan de bevroren emotionele energie smelten. Hierbij komen allerlei gevoelens vrij, ook emoties die we doorgaans pogen te onderdrukken, zoals woede, angst, frustratie, enz. Door die te doorleven word je vrijer en vitaler.

 

Leren vrij te bewegen door je lichaam

Via lichaamsgerichte oefeningen worden lichaamsspanningen en blokkades voelbaar. Samen met je begeleider ga je op zoek naar de emotie. Via benoemen, verhelderen en het toestaan van de emoties die bij de gebeurtenissen en patronen in je leven horen, helpt de begeleider je op je weg naar meer zelfacceptatie en zelfkennis.
Je leert naast je cliënt te blijven staan en te ondersteunen zodanig dat de cliënt de totale verantwoordelijkheid leert te dragen van zijn emoties.

 

Marjo Vliegen: senior lichaamswerker

Als zeer ervaren lichaamstherapeut geef ik graag het vak door aan anderen. Ik ben er van overtuigd dat een lichaamsgerichte benadering veel kan toevoegen aan elk behandelplan.

De belangrijkste dingen die ik professionals wil bijbrengen zijn:

  • Ga de emotionaliteit van je cliënt niet uit de weg. Ik leer je hoe er mee om kunt gaan.
  • Blijf niet de hele sessie in je stoel zitten. Kom eruit en durf in beweging te komen en je cliënt in beweging te zetten.

Mij kennis en ervaring draag ik op de volgende wijzen over aan anderen: