Overspannen

Overspannen

Overspannen   

 

Overspannen raken is een nare ervaring. Overspannenheid ontstaat vaak doordat je het contact met jezelf bent kwijt geraakt. Je kent je grenzen niet of kunt ze niet hanteren. 

Maar net als elke crisis biedt ook deze situatie nieuwe mogelijkheden. Het geeft je de kans om voelen een plek in je leven te gaan geven. 

 

Lichaamswerk 

 

Lichaamswerk leert je weer wat ‘voelen’ is. Want voelen is vaak moeilijker dan je denkt. Door je steeds meer bewust te worden wat je voelt, leer je jezelf echt kennen. Daardoor ontstaat er zelfkennis. 
In het lichaamswerk gaat het niet om de oefening, maar om het voelen tijdens de oefening. Wat doet deze oefening of situatie met je? Ademhaling is essentieel hierin. Door je adem in te houden probeer je je gevoelens meester te blijven. Veel van je spanningen worden veroorzaakt doordat je gevoelens onderdrukt. Voelen kost tijd. En tijd hebben we heel vaak niet. Dat is een zeer ziekmakende situatie voor ons mensen. Lichaamswerk leert je weer jezelf de belangrijkste te vinden en zorg en aandacht te besteden aan jezelf. Het lichaam is je huis waarin je woont. Zorg dus dat het op orde is.

 

Leren omgaan met emoties

Wij mensen kennen vier basis-emoties. Lachen, huilen, boosheid en angst. Het leren uiting geven aan deze emoties is belangrijk, omdat je dan je energiestroom openhoudt. Het niet uiten van emoties veroorzaakt spanningen en blokkades in je lichaam. Die vertalen zich in klachten en problemen. Het leren uiten van emoties is een belangrijk onderdeel van Lichaamswerk. Emotie toelaten in je lichaam vraagt ook dat het lichaam er vertrouwen in heeft dat het dat aankan. Vaak denk je dat je dat niet aankunt. Emoties hebben gemeen dat ze heftige energiestromen zijn. Leren deze energie te hanteren is erg belangrijk in het durven uiten van emoties. Grounding en leren richten van energie zijn voorwaarden.

 

Wat kun je verwachten van Emotioneel lichaamswerk?

  • Je eigen grenzen kennen en hanteren
  • Contact en warmte 
  • Kracht en levenslust 
  • Herkenning 
  • Verbondenheid 
  • Betrokkenheid 
  • Intense nieuwe ervaringen

Cursussen en trainingen lichaamswerk


Wil je aanmelden of meer informatie?

Vul dan dit formulier in »

[contact-form-7 404 "Not Found"]