Marjo Vliegen

Vrij zijn in je lijf en in je hoofd

 

Zijn we niet allemaal op zoek naar vrijheid!? Dat we ons vrij mogen voelen in wie we zijn en hoe we ons uiten. Dat we ons vrij voelen in ons hoofd en in ons lijf.

Eén van de geschenken van het leven is dat we ons mogen ontwikkelen naar die vrijheid toe. In dat proces moeten vaak pijnlijke obstakels uit het verleden opgeruimd worden. Dan kan een goede begeleider veel ondersteuning geven. Een begeleider die werkt vanuit liefde, die veiligheid biedt, die je ruimte geeft om je eigen tempo te mogen bepalen. Een begeleider die je uitdaagt, prikkelt en stimuleert. Een begeleider die niet oordeelt, maar jouw verhaal als waar aanneemt. Een begeleider die vanuit het hart contact met je maakt. Een begeleider die tijdens een zwaar proces de lichtheid weet te bewaren.

Dit is zoals ik mijn lichaamsgerichte werkwijze vorm geef in het begeleiden van jou naar vrij zijn.

 

Marjo Vliegen

(1955)

Verbaasd en verbijsterd was ik, toen ik ontdekte dat het leven IN mij zit.
Mijn werk is gericht op het vertrouwd raken met alles wat je voelt in je lijf, waardoor persoonlijke groei en bewustwording op gang kunnen komen.
Lichaamswerk vind ik een eenvoudige, direct werkende methode die ondersteunend is in de ontdekkingsreis naar jouw mogelijkheden en kwaliteiten.
Aan je eigen ontwikkeling werken is niet altijd leuk; er komen ook momenten dat je er weerstand tegen hebt. Ik ben ontwapenend en werk vanuit mijn hart. Ik weet je bijna altijd te verleiden om de weerstand te laten varen en met een glimlach te doen wat je te doen staat.
Sinds 1991 ben ik werkzaam als therapeut Emotioneel Lichaamswerk, na de Opleiding tot Emotioneel Lichaamstherapeut van de School voor Body & Soul. Ik heb mijn eigen praktijk in ‘s-Heerenberg, waarin ik op een fijne manier mensen kan ontvangen. Als ervaren lichaamstherapeute geef ik graag het vak door aan trainers en therapeuten door middel van intervisie en supervisie.

 

Seksueel misbruik

Ik ben aangesloten bij Hulpverlening na Seksueel Misbruik (www.hulpverleningnaseksueelmisbruik.nl). Ik werk zeer regelmatig met volwassenen die een geschiedenis hebben van seksueel misbruik. Mijn ervaring is dat heling op gang komt als het stilzwijgen doorbroken kan worden. Zoals cliënten zeggen: “Het pijnlijkste is dat ik er niet over kon praten”. De lichaamsgerichte benadering geeft cliënten een nieuwe helende ervaring.

 

Vergoeding

Mijn activiteiten worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Veel werkgevers hebben een budget voor persoonlijke ontwikkeling en kunnen wel een bijdrage leveren in de kosten.

 

Sociale media