Loop jezelf tegemoet

Loop jezelf tegemoet!

‘Loop jezelf tegemoet’

Al wandelend je bezinnen op de volgende stap in je leven.

 

Regelmatig heb je behoefte aan tijd voor jezelf. Tijd om je te bezinnen op waar je nu staat in je leven en hoe je met je leven verder wilt. De antwoorden op deze levensvragen komen vanuit de stilte in jezelf.
Wandelen is een van de beste manieren om in contact te komen met de stilte en de vrede in jezelf. In de stilte van de natuur vind je de stilte in jezelf. Al lopend vallen alle zorgen en problemen van je af. Stap voor stap kom je dichter bij jezelf. Je loopt als het ware jezelf tegemoet.

 

‘Loop jezelf tegemoet’ is een energetische en meditatieve workshop. We nemen al lopend de tijd om stil te staan bij hoe je leven er op dit moment uitziet, wat je verlangens zijn en wat de volgende stap is die je te zetten hebt. Het is geen therapeutisch workshop, maar het zal zeker een helende en verhelderende werking hebben. Je krijgt alle tijd om je te bezinnen op je huidige leven en wat je nu beweegt. 

We beginnen met het benoemen van de belangrijkste thema’s die momenteel in je leven spelen. Daarbij zijn je verlangens richtinggevend. Je verlangens vertellen waar je heen wilt, de weg er naar toe ontvouwt zich stap voor stap.
Tijdens het wandelen worden je oefeningen aangereikt die je helpen bij het verdiepen van je thema en het vinden van de stilte in jezelf. Hierbij zijn we erg geïnspireerd door de Vietnamese boeddhistische ‘wandelmonnik’ Thich Nhat Hanh. Hij is dichter, zenmeester en vredesactivist en hij heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan loopmeditatie.
Onderweg geniet je van je heerlijke lunchpakket. Aan het eind van de dag is er tijd om ervaringen te delen en de dingen te benoemen die je helder zijn geworden.

 

Kernbegrippen

Kernbegrippen voor de bezinningswandeldagen zijn: vertraging, stilte, aandacht en natuur. In vertraging, stilte, aandacht en natuur verdampen problemen en laten mogelijkheden zich zien. Ze maken ruimte voor de ziel, voor degene die je echt bent.

 

Vertraging
Als we het hebben over vertraging hebben we het over vertraging van de beweging. We gaan letterlijk traag lopen. Hierdoor gaat ook ons fysieke systeem vertragen: de ademhaling, de hartslag, de gedachtestroom. Vertraging schept ruimte voor aandacht en voor stilte.

 

Stilte
Stilte gaat verder dan niets zeggen. Stilte is ook niet piekeren, niet tobben. En stilte is ook bij jezelf blijven en geen afleiding zoeken in het contact met de ander. Stilte vrede en liefde in je hart.

 

Aandacht
Aandacht brengt je in het hier en nu. Het voertuig voor de aandacht is je ademhaling. Aandacht eert het leven zoals het zich nu aan je voordoet. Aandacht eert jou zoals je nu bent.

 

Natuur
De natuur is de beste plek om vertraging, stilte en aandacht te ervaren. De natuur is vol van rijkdom, schoonheid en bezieling. Er is geen afleiding door de waan van de dag. De natuur is de ideale plek om tot jezelf te komen.

 

Reacties van deelnemers

Het duurde even, maar ik wist niet zo goed hoe ik het onder woorden kon brengen, dus ga nu een poging doen…. 2 dagen wandelen in de natuur, klinkt niet zo heel spannend, ik weet het, maar dát je wandelt doet er niet toe, maar wel HOE je wandelt. Niet om km’s te maken, maar juist vertragen, niet om te kletsen, maar juist in stilte. Het was even wennen, langzamer lopen dan ik gewend ben, maar daardoor kreeg ik gaandeweg het weekend zoveel rust in mijn lijf en hoofd, enorm. Daarnaast de korte inspirerende teksten onderweg door Piet gelezen en de oefeningen die we mee kregen. Alles bij elkaar heeft het me veel opgeleverd, rust, échte rust… inzichten en verandering. Dat lijkt tegenstrijdig, innerlijke rust en inzichten, want daar hoort vaak ‘denken’ bij, maar dat is toch anders heb ik ervaren. Kortom, een aanrader en je hoeft dus geen km vreter te zijn.
Elz

 

We begonnen met het formuleren van een persoonlijk thema. Door deze eenvoud ontstond er heel veel verdieping.
Maja

 

De twee dagen hadden een uitgekiende balans tussen wandelen, stilte en oefeningen.
Lia

 

Ik heb deze wandel- en bezinningstweedaagse precies kunnen doen waarvoor ik kwam.
Riet

 

Bladeren vallen,
Vogels zingen,
Wind waait,
Ik loop,
Stap voor stap.
Stil.
Pierre

 

Data en prijzen voor de wandeldag ‘Loop jezelf tegemoet’

  • Zaterdag 23 april van 10 tot 17 uur. 
  • Zaterdag 14 mei van 10 tot 17 uur. 
  • Zaterdag 11 juni van 10 tot 17 uur. 
  • Zaterdag 2 juli van 10 tot 17 uur. 

De dag vindt plaats in het prachtige, glooiende Montferland, in het zuiden van de Achterhoek. We starten vanuit onze praktijkruimte in ‘s-Heerenberg.

De kosten voor de workshop bedragen € 75,-. Voor je lunch dien je zelf zorg te dragen.

 

Voor groepen en gezelschappen

De bezinningswandeling kan ook op maat verzorgd worden. Bijvoorbeeld voor een bijzondere teambijeenkomst van je bedrijf, een meditatief uitstapje met je yogaclub of intense manier om samen te zijn met je vrienden. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.

 

Wil je aanmelden of meer informatie?

Vul dan dit formulier in »

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]