Jij en je partner

Jij en je partner

Relatiecoaching

Vier het meest waardevolle dat je hebt: de relatie met je partner!

 

Niemand kan zonder andere mensen, we hebben allemaal liefde en aandacht nodig. Én iedereen is bang voor andere mensen. In dit spanningsveld moet je met je partner je weg zien te vinden. InnerMotion lichaamswerk ondersteunt je met relatiegesprekken en workshops bij het vinden van een weg naar een leven in liefde. Dat doen we vanuit de volgende uitgangspunten. 

 

Uitgangspunten 

 

Een relatie is er om aan elkaar te groeien 

Iedereen heeft in zijn leven een aantal dingen uit te zoeken. De een moet leren zich te verbinden, een ander moet leren zelf verantwoordelijkheid te dragen en een derde heeft de weg te gaan van vechten naar overgave. Het is belangrijk dat elke partner voor zichzelf helder heeft wat zijn persoonlijke leerpunten zijn. Als dat niet helder is, zien we vaak dat partners elkaar hierover gaan bevechten. Terwijl de relatie nu juist de ideale plek is om elkaar te ondersteunen in ieders groeiproces. Om vanuit respect voor elkaars anders zijn elkaar te stimuleren tot persoonlijke ontplooiing en groei. In dit proces kan het soms nodig zijn dat een of beide partners ook individueel iets uit te werken heeft. Daartoe biedt InnerMotion lichaamswerk ook de mogelijkheden. 

 

Alle niveaus van ons menszijn worden aangeraakt  

Wij mensen zijn meer dan alleen een hoofd dat kan denken en praten. We zijn ook een lichaam, een hart en een ziel. In ons lichaamsgerichte werken betrekken wij al deze niveaus bij het proces. Het mentale niveau is om dingen te kunnen begrijpen. Op lichamelijk niveau ervaren we onze emoties en gevoelens. In het lichaam is veel informatie over onszelf opgeslagen. Op hartsniveau (intimiteit) ervaren we liefde en kunnen we verbinding maken met onze partner. En op zielsniveau (seksualiteit) kun je samen met je partner versmelten in een eenheidsbeleving.

 

Een veilige sfeer is voorwaarde om je te kunnen openen

Om samen aan je relatie te gaan werken is moed nodig. Je gaat tenslotte een deel van je ‘vuile was’ buiten hangen. Daarvoor is nodig dat je je veilig en gerespecteerd voelt, zowel door elkaar als door de begeleiders. Wij besteden dan ook veel zorg en aandacht aan het creëren van een veilige en respectvolle sfeer.

 

We doen het samen

De meeste relaties zijn man-vrouw-relaties. Bij InnerMotion lichaamswerk worden de relatiegesprekken altijd begeleid door een vrouw en een man (Marjo Vliegen en Piet Ballemans). De ervaring leert dat vrouwen veel in elkaar herkennen en dat geldt evenzo voor mannen.

 

Onze visie op relaties 

 

Alleen twee volwassen partners kunnen een gezonde relatie aangaan 

Voorwaarde voor het hebben en in stand houden van een goede relatie is dat de beide partners volwassen zijn. Als er sprake is van een afhankelijkheidsrelatie of van ongelijkwaardigheid kan zich geen evenwichtige relatie ontwikkelen. Je bent niet bij elkaar omdat je niet alleen kunt zijn.

 

De relatie heeft meerwaarde, waardoor je samen meer bent dan alleen 

Samen met je partner ben je in staat tot dingen die je alleen niet zouden lukken. Jullie maken elkaar sterker en groter.

 

Persoonlijke groei en ontwikkeling 

De relatie is bij uitstek de plek om aan elkaar te groeien. Om elkaar te stimuleren in het ontwikkelen van je talenten en het ontplooien van je eigenheid.

 

Respect voor elkaars anders zijn 

Je hebt wederzijds respect voor het feit dat je partner anders is dan jij. Je accepteert van elkaar dat ieder zijn eigen manier heeft om de dingen te doen.

 

Een relatie moet onderhouden worden 

Een relatie blijft niet vanzelf goed. Elke relatie heeft onderhoud nodig. Daaraan moet bewust tijd en aandacht besteed worden.

 

Lijfelijkheid 

Een intieme relatie kan niet zonder lijfelijkheid. De seksuele hoogtijd van de eerste periode zal niet altijd blijven, maar lijfelijkheid blijft altijd nodig om elkaar te voelen en te voeden. Vaak is het ontbreken van lijfelijk contact een teken dat er storingen in de relatie geslopen zijn.

 

Je partner is nooit verantwoordelijk voor jouw gevoelens

Je mag je partner nooit verantwoordelijk houden voor hoe jij je voelt. Je gevoelens zijn van jou en ook hoe je er mee omgaat is helemaal je eigen verantwoordelijkheid.

 

De trainers 

 

De relatiegesprekken en workshops worden verzorgd door Marjo Vliegen (1955) en Piet Ballemans (1954).
Wij hebben sinds ongeveer 25 jaar een relatie. Daarin hebben we zelf een hele ontwikkeling en groei doorgemaakt. Deze kennis en ervaring willen we graag delen met anderen.
Voor meer informatie over Marjo en Piet klik hier. 


Wil je aanmelden of meer informatie?

Vul dan dit formulier in »

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]