Depressie

Depressie

Depressie 

Het is een nare ervaring om in een depressie verzeild te raken. Je voelt je zwaar en geblokkeerd, je ervaart je leven als uitzichtloos, je piekert en tobt en slaapt slecht. 

Maar net als elke crisis biedt ook deze situatie nieuwe mogelijkheden. Het geeft je de kans om voelen een plek in je leven te gaan geven. 

 

Lichaamswerk leert je weer wat ‘voelen’ is. Want voelen is vaak moeilijker dan je denkt. Door je steeds meer bewust te worden wat je voelt, leer je jezelf echt kennen. Daardoor ontstaat er zelfkennis. 
In het lichaamswerk gaat het niet om de oefening, maar om het voelen tijdens de oefening. Wat doet deze oefening of situatie met je? Ademhaling is essentieel hierin. Door je adem in te houden probeer je je gevoelens meester te blijven. Veel van je spanningen worden veroorzaakt doordat je gevoelens onderdrukt. Voelen kost tijd. En tijd hebben we heel vaak niet. Dat is een zeer ziekmakende situatie voor ons mensen. Lichaamswerk leert je weer jezelf de belangrijkste te vinden en zorg en aandacht te besteden aan jezelf. Het lichaam is je huis waarin je woont. Zorg dus dat het op orde is.

 

Leren omgaan met emoties

Wij mensen kennen vier basis-emoties. Lachen, huilen, boosheid en angst. Het leren uiting geven aan deze emoties is belangrijk, omdat je dan je energiestroom openhoudt. Het niet uiten van emoties veroorzaakt spanningen en blokkades in je lichaam. Die vertalen zich in klachten en problemen. Het leren uiten van emoties is een belangrijk onderdeel van Lichaamswerk. Emotie toelaten in je lichaam vraagt ook dat het lichaam er vertrouwen in heeft dat het dat aankan. Vaak denk je dat je dat niet aankunt. Emoties hebben gemeen dat ze heftige energiestromen zijn. Leren deze energie te hanteren is erg belangrijk in het durven uiten van emoties. Grounding en leren richten van energie zijn voorwaarden.

 

Wat kun je verwachten van Emotioneel lichaamswerk?

  • Je eigen grenzen kennen en hanteren
  • Contact en warmte 
  • Kracht en levenslust 
  • Herkenning 
  • Verbondenheid 
  • Betrokkenheid 
  • Intense nieuwe ervaringen

Reactie van een deelnemer 

Bij Marjo heb ik stap voor stap weer geleerd wat voelen is. Echt voelen, met mijn lijf en niet met mijn hoofd, zoals ik daarvoor deed. Een mooie ontdekkingstocht die niet altijd makkelijk was, maar mij veel gegeven heeft. Met veel respect, vertrouwen en geduld heeft Marjo mij inzichten gegeven en weer volop leren genieten van het leven in al zijn facetten. Ik mag er zijn en hoef me niet meer te verschuilen, ik mag voelen en ik mag adem halen, de ruimte die ik in neem is niet meer klein en stil. Ik hoef niet meer naar mijn voeten te kijken om ze te voelen, ik voel ze nu echt. 

Elz 

 

Cursussen en trainingen lichaamswerk


Wil je aanmelden of meer informatie?

Vul dan dit formulier in »

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]