Bezinnen en wandelen

Bezinnen en wandelen

Bezinnen en wandelen

Wandelend volg je het natuurlijke tempo van je ziel. 

 

Een betere manier om tot rust en tot jezelf te komen dan wandelen is er niet. Dat is onze persoonlijke ervaring. Alletwee zijn we enthousiaste wandelaars. Niet om ze snel mogelijk van a naar b te komen, maar om onderweg te zijn. Om te verstillen, tot onszelf te komen, nieuwe inspiratie op te doen.

 

Wandelen is voor ons een belangrijk deel van ons leven. Elke zondag gaan we de hele dag op stap, weer of geen weer. Onze vakanties zijn altijd wandelvakanties, meestal met de tent. En onze hond Ziggy, een hele lieve witte golden retriever, zorgt ervoor dat we elke dag een paar keer de benen mogen strekken.
Graag nemen we je mee op een van onze wandelactiviteiten. 

Marjo Vliegen, Piet Ballemans 

 

Bezinnings- en wandelactiviteiten 

  • Wandelcoaching. Individuele coaching, al wandelend in de natuur.

  • Loop jezelf tegemoet. Met een groepje gelijkgestemden een dag bezinnen en wandelen.

  • Stiltemeditatie (Stadsverlichting). 

 

Leven vanuit een glimlach 

Mijn persoonlijke ervaring.

Tijdens mijn wandelreis in 2008 dwars door Spanje, van Sevilla naar Santiago de Compostella, ben ik begonnen met het experiment ‘Leven vanuit een glimlach’. Ik merkte dat al het nadenken over de dingen die me bezig hielden me niet verder bracht. Het ‘zorgendenken’ is niet creatief en valt telkens in herhaling. Om daar uit te komen ben ik voor mezelf het experiment gestart ‘Leven vanuit een glimlach’. Ik nam me voor om gedurende twee weken te glimlachen. Alles wat op mijn pad kwam, trad ik met een glimlacht tegemoet. Als piekeren of chagrijn weer de kop op staken, smolten die weg door de glimlach op mijn gezicht.
In het begin moest ik er moeite voor doen. Ik dacht dat ik een glimlacht op mijn gezicht had, maar als ik dan naar het zelfportret keek, dat ik met mijn camera van mezelf had gemaakt, zag ik een treurige of chagrijnige blik. De eerste dagen moest ik dus bewust de glimlach op mijn gezicht toveren. Maar na een tijdje hoefde ik er geen moeite meer voor te doen en bleef de glimlach als vanzelf op mijn gezicht.
Ik merkte dat de glimlach me een positief en blij gevoel gaf. Mijn ogen gingen helderder staan, ik kreeg een ruim gevoel in mijn buik en ik voelde mijn hart open gaan. Ineens was ik volop aan het zingen.
Na twee weken ging ik het experiment evalueren. Meteen zagen het piekeren en zorgendenken hun kans schoon en bezorgden me allerlei negatieve gedachten en gevoelens. Verwarring en onzekerheid namen weer bezit van me. Daarmee was voor mij de conclusie duidelijk: het experiment was geslaagd. Leven vanuit een glimlach geeft me rust, vreugde en vrede. En wandelen is de ideale manier om er binding mee te houden en mezelf te voeden. 

Piet Ballemans


Wil je aanmelden of meer informatie?

Vul dan dit formulier in »

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]